Wat is hosting?

Het plaatsen van jouw applicatie of website op een server, met als doelstelling dat iedereen hem kan zien, dat doe je met je een webhosting provider of kort gezegd, ‘host’.

Je kan technisch gezien zelf een echte server hosten, maar dat is moeilijk en kost heel wat geld. Door te werken met een hostingprovider, zoals je bij Techjane kan, krijg je immens veel voordelen. Providers updaten namelijk regelmatig hun hardware om zo jouw website nog veiliger en doeltreffender te maken. Met een provider heb je eigenlijk je eigen IT-team, maar zonder de extreme kosten, want die worden verdeeld over alle hostingklanten.

Wat zijn domeinnamen dan?

Een domeinnaam is kort gezegd de plek waar jij een doos neerzet die je zelf gaat inrichten. De hosting provider geeft jou een lege ruimte op het internet, waar jij dan je website op kan zitten. Je domeinnaam is eigenlijk je adres op het internet, zoals je die bij een huis hebt.  Als iemand de domeinnaam in zijn browser intikt, of op een link klikt, komt die bij jou terecht. Een domeinnaam kopen is dus noodzakelijk als je aan de slag wilt met webhosting.


Welke soorten webhosting bestaan er?

Webhostingservices werken vaak met abonnementen, variërend in aantal functies en prijzen. Hoe duurder het abonnement, hoe meer functies je logischerwijs hebt. Bij het zoeken naar de juiste webhostingprovider kan je de volgende begrippen tegenkomen:

Shared hosting :

Algemeen is shared hosting het vaakst gebruikt, bij dit hostingconcept wordt de server waarop jouw site gehost wordt met andere gebruikers gedeeld. Hierdoor druk je de kost.

WordPress hosting:

WordPress is een CMS-systeem dat courant gebruikt wordt in de hosting wereld, aangezien je als eindgebruiker zelf gemakkelijk teksten kan toevoegen of aanpassen. Hierdoor is het voor heel bedrijven de ideale oplossing.

VPS-hosting

VPS betekent virtual private server. Zoals bij shared hosting deel je je fysieke server met andere websites. Het verschil is dat iedere VPS-gebruiker zijn eigen ‘departement’ toegewezen krijgt. In de parktijk wordt er dus een deel van de server gepartitioneerd per eindgebruiker. Dit zorgt voor een hogere opslag én verwerkingscapaciteit, maar ook voor een hoger prijskaartje.

Dedicated hosting

Dedicated hosting is simpelweg je eigen, volledige server hebben. Deze werkt voor de eindgebruiker zoals een VPS, maar je hoeft je server niet te delen met andere sites of applicaties. Je huurt dus een fysieke webserver die in het gebouw van jous hosting provider staat.

Deze, toch wel geavanceerde, vorm van webhosting is niet nodig voor kleine bedrijven, maar wel voor veeleisende zakelijke websites.

Finaal geven we je nog een Kleine checklist mee, om te bepalen welke hosting voor jou de beste is:

·       Wil je een one-click WordPress-installatie, of liever een handgeschreven website?

·       Hoeveel opslag heb je nodig?

·       Bekijk hoeveel bandbreedte je nodig hebt, sommige hosting providers rekenen hiervoor extra kosten aan als je een bepaald aantal bereikt

·       Heb je e-mailhosting in je hostingpakket, of wordt dit apart erbij gerekend?

·       Heb je uitstekende klantenservice op het moment dat je het nodig hebt

·       Lukt het om alles bij één provider te doen, de domeinnaamregistratie, het effectieve hosten en het beheren van het e-mailverkeer

 

Copyright © 2023 techjane.be. All rights reserved. Powered by Crea-Studio BV.
Algemene Voorwaarden
nl_BENederlands (België)